Busuitstap Izegem en Roeselare

Busreis naar Izegem en Roeselare - Een verhaal van "schoenen en fietsen"

Locatie

Izegem 8870 Prins Albertlaan 5 Eperon d'Or

Praktische info
9.00 u.: Vertrek van de bus op de Carpoolparking te Erpe-Mere

Wat mag u verwachten?
10.00 u.: Eperon d’Or
Het prachtig gerestaureerde art deco gebouw van Eperon d’Or, een voormalige schoenfabriek, is een tastbare getuigenis van het succes van de Izegemse schoennijverheid in de jaren 1930. De vele fabrikanten en werknemers zorgden voor grote welvaart en een bruisend sociaal leven in de stad. De borstelnijverheid scheerde hier eveneens internationaal hoge toppen en blijft tot op vandaag belangrijk in de regio. Je leert er op een originele en boeiende manier de geschiedenis van de twee industrieën kennen. Dit bezoek wordt begeleid door een gids.

12.00 u.: Een lekker driegangenmenu wacht op je in een restaurant in de buurt (vegetarisch op aanvraag).

14.30 u.: Museum KOERS
Beleef de ultieme KOERS-ervaring en laat je onderdompelen in een bad vol wielerverhalen. Verwacht je aan een rit door de geschiedenis van de fiets en het wielrennen. Proef van de verschillende facetten van de wielersport. Want koers is méér dan alleen maar Competitie! We zien ook een reeks onvergetelijke wielermomenten in één knappe compilatiefilm. Na dit bezoek is er maar één ding conclusie: koers is… de mooiste sport die er bestaat!

Aansluitend heeft u de gelegenheid om nog wat vrij rond te lopen in Roeselare. Wij vatten onze terugreis aan omstreeks 17.30 u. en zijn rond 18.30 u à 18.45 u. terug in Erpe-Mere.

Praktisch

Doelgroep
Families
Voor wie?
Iedereen
Prijs
65.00

Leden betalen 65 euro/persoon en niet-leden 70 euro//persoon

Inschrijven

Inschrijven en betalen
Inschrijven moet gebeuren op bovenregionaal GOSA-secretariaat en dit ten laatste op 1 juni 2023. Bij voorkeur via de hierna vermelde link waar u alle gevraagde gegevens dient in te vullen: https://forms.gle/FJysFCpAv6nsaFef6 OF via mail met in het onderwerp “Izegem-Roeselare”. Bij uw inschrijving dient u volgende gegevens te vermelden: uw naam, lidnummer en het aantal personen en de afdeling waarvan u lid bent (voor elke deelnemer dient u deze gegevens afzonderlijk te vermelden). De inschrijving is bovendien pas definitief na betaling van het inschrijvingsgeld op rekeningnummer
BE55 9795 7799 7844 op naam van Gezinsbond GOSA regio Aalst met vermelding van code 741202, uw naam, de afdeling waar u lid bent en het aantal personen” en dit ten laatste op 1 juni 2023.

Heeft u nog vragen? Contacteer ons.

Meer activiteiten

Za jul 01
Locatie

Oudenaarde 9700 Markt Start- en verkooppunt: Visit Oudenaarde (Stadhuis)